Werkmaterieel verzekeren

Werkmaterieel verzekering (heftruck of kooiaap)

Wanneer je werk- of landbouwmaterieel koopt, ben je verplicht een WA-verzekering af te sluiten.

Er zijn verschillende mogelijkheden en de keuze hangt af van het type materieel, denk hier bijvoorbeeld aan kooiaap of een standaard heftruck, en het werk wat ermee wordt uitgevoerd. Ook bijvoorbeeld een elektrische pompwagen, meeneemheftruck of ander rijdend hef- en tilmaterieel wat gebruikt wordt bij het laden en lossen.

Deze voertuigen komen daarmee ook vaak op de openbare weg en moeten daarom verzekerd zijn met minimaal WA (wettelijke aanasprakelijkheid).

Kies de juiste dekking

Naast de verplichte WA-verzekering is er de mogelijkheid de dekking uit te breiden:

 • WA (wettelijke aansprakelijkheid) Dit is de basisdekking en de goedkoopste optie. De schade die met het werkmaterieel wordt veroorzaakt aan derden wordt vergoed, maar niet de schade aan de eigen voertuigen.
 • WA Beperkt Casco Naast de WA-dekking wordt nu ook de schade aan het eigen voertuig vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade aan het voertuig die zelf is veroorzaakt wordt niet vergoed.
 • WA Volledig Casco (All Risk) Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan het eigen voertuig vergoed.

Truckpolis gaat graag op zoek naar de best passende oplossing!

Voor wie is de verzekering werkmaterieel?

Bedrijven die actief zijn in de logistieke dienstverlening en transportsector worden aangeraden hun werkmaterieel te verzekeren.

Onafhankelijk en persoonlijk advies

Onze verzekeringsexperts beschikken over jarenlange ervaring op de verzekeringsmarkt. Door u inzicht te geven in bedrijfsrisico’s weten zij precies bij welke verzekering u het meeste baat heeft.

U ontvangt bij ons advies over de beste kwaliteit, prijs en mogelijkheden binnen de aanbieders waar wij mee samenwerken.

Truckpolis voordelen

 • Persoonlijk advies
 • Deskundige uitleg
 • Persoonlijk betrokken
 • Vele jaren ervaring
 • Collectiviteitskortingen
 • Schadepreventie
 • Truckpolis Servicepas

Wacht niet met verzekeren omdat u geen tijd heeft of denkt u geen risico loopt. Kom gewoon eens langs of bel voor een gratis adviesgesprek.

Een goed advies over het verzekeren van uw werkmaterieel?

Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact met ons op. Ons telefoonnummer is 085 – 27 30 777. Ook zijn wij bereikbaar via het contactformulier op onze website.

Benieuwd naar uw voordelen?

Neem vandaag nog contact op dan zorgen we direct voor een afspraak.

Contact opnemen

Heeft u als transportondernemer behoefte aan een totaaloplossing betreft risicobeheer? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag vooruit.

Peter van 't Klooster

Specialist risicobeheer transport & logistiek

 

085 - 273 07 77

Bereikbaar maandag t/m zaterdag tussen 9:00 en 17:00

24/7 Hulplijn voor calamiteiten. Bij schade en pech zijn wij buiten kantoortijden bereikbaar op onze 24/7 hulplijn: +31(085) 902 77 88

  Bestand uploaden: (jpg/jpeg/png/gif/pdf/doc/docx)