Werkmaterieel verzekeren

Werkmaterieel

Wanneer je werk- of landbouwmaterieel koopt, ben je verplicht een WA-verzekering af te sluiten.

Er zijn verschillende mogelijkheden en de keuze hangt af van het type materieel, denk hier bijvoorbeeld aan kooiaap of een standaard heftruck, en het werk wat ermee wordt uitgevoerd. Ook bijvoorbeeld een elektrische pompwagen, meeneemheftruck of ander rijdend hef- en tilmaterieel wat gebruikt wordt bij het laden en lossen.

Deze voertuigen komen daarmee ook vaak op de openbare weg en moeten daarom verzekerd zijn met minimaal WA (wettelijke aanasprakelijkheid).

Kies de juiste dekking

Naast de verplichte WA-verzekering is er de mogelijkheid de dekking uit te breiden:

  • WA (wettelijke aansprakelijkheid) Dit is de basisdekking en de goedkoopste optie. De schade die met het werkmaterieel wordt veroorzaakt aan derden wordt vergoed, maar niet de schade aan de eigen voertuigen.
  • WA Beperkt Casco Naast de WA-dekking wordt nu ook de schade aan het eigen voertuig vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade aan het voertuig die zelf is veroorzaakt wordt niet vergoed.
  • WA Volledig Casco (All Risk) Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan het eigen voertuig vergoed.

Bedrijven die actief zijn in de logistieke dienstverlening en transportsector worden aangeraden hun werkmaterieel te verzekeren.