Vervoersmiddelen informatie; Wat is belangrijk bij vervoersmiddelen?

Vervoersmiddelen

U vind hier informatie op een rij over vrachtwagen, bestelauto en wagenpark.

Als ondernemer zoekt u naar een perfecte prijs/kwaliteitverhouding op het gebied van verzekeringen. Truckpolis doet voor u de inkoop van uw verzekeringen, biedt hulp in geval van schade en advieseerd onafhankelijk.

Heeft u vragen? Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie!

Vrachtwagen

Als u een vrachtauto koopt bent u verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Dit is snel te doen, maar let op dat u hierbij de juiste keuzes maakt. Er zijn talloze verschillende vrachtwagenverzekeringen en de keuze hangt bijvoorbeeld af van het type vrachtwagen, aard van de vervoerde goederen, bestemmingen waarop wordt gereden, de leeftijd van de bestuurder en het aantal schadevrije jaren dat is opgebouwd.

De verzekeraars baseren hun premie op bovenstaande kenmerken. Om de beste keuze te kunnen maken hebben we deze gegevens nodig. Wij gaan dan op zoek naar de verzekering die het beste bij u past.

Lage premie bedrijfsautoverzekering door BTW

Wanneer u als bedrijf de BTW kan verrekenen is het mogelijk om de vrachtwagen exclusief de BTW te verzekeren. Hierdoor is het verzekerde bedrag lager en daardoor daalt ook de premie.

Dekking

Zoals gezegd is een WA-verzekering verplicht. Daarnaast is het mogelijk om de dekking uit te breiden:

 • WA (wettelijk aansprakelijkheid)

Dit is de basisdekking en de goedkoopste optie. De schade die met de auto veroorzaakt wordt, wordt vergoed, maar niet de schade aan de eigen auto.

 • WA Beperkt Casco

Naast de WA-dekking wordt nu ook de schade aan de eigen vrachtauto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade aan de eigen vrachtauto die zelf is veroorzaakt (door bijvoorbeeld een aanrijding) wordt niet vergoed.

 • WA Volledig Casco (All Risk)

Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan de eigen vrachtauto vergoed.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, u kunt zelf bepalen welke u nodig vindt. Wij kunnen de WEGAS sterk aanbevelen.

Bestelauto

Als u een bestelauto koopt, bent u verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Er zijn ongeveer 120 verschillende autoverzekeringen en de keuze hangt af van het type auto, uw leeftijd en het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. De verzekeraars baseren hun premie op bovenstaande kenmerken.

Om de beste keuze voor uw autoverzekering te kunnen vinden, hebben we deze gegevens nodig. Wij gaan dan op zoek naar de autoverzekering die het beste bij u past.

Dekking

Naast de verplichte WA-verzekering is het mogelijk om de dekking uit te breiden:

 • WA (wettelijke aansprakelijkheid)

Dit is de basisdekking en is het goedkoopst. De schade die u met uw auto veroorzaakt aan derden wordt vergoed, maar niet de schade aan de eigen auto.

 • WA Beperkt Casco

Naast de WA-dekking wordt nu ook de schade aan uw eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade aan uw eigen auto die u zelf heeft veroorzaakt wordt niet vergoed.

 • WA Volledig Casco (All Risk)

Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan de eigen auto vergoed.

Het nieuwe rijden

Met de huidige hoge brandstofprijzen is het Nieuwe Rijden zeer aan te bevelen. Maar zuinig autorijden begint met een goede én goedkope autoverzekering die past bij uw persoonlijke situatie. Truckpolis weet de weg.

Overstappen

In de laatste jaren is de concurrentie tussen verzekeraars enorm gestegen. Premies zijn daardoor sterk gedaald. Overstappen naar een andere verzekeraar kan dan heel interessant zijn.

In dat geval bent u bij Truckpolis aan het juiste adres: wij vergelijken de producten, de polisvoorwaarden en kwaliteit van dienstverlening van verschillende verzekeraars. Daarbij bieden wij u de beste prijs/kwaliteit verhouding!

Wagenpark

Binnen een wagenparkverzekering kunt u uw complete wagenpark verzekeren. Een wagenparkverzekering is in essentie een collectieve motorrijtuigenverzekering en al vanaf 7 voertuigen kunt u in aanmerking komen voor een wagenparkkorting.

De voordelen van een wagenparkverzekering:

 • Een eenvoudige administratie;
 • Maatwerkoplossingen door risicoanalyse;
 • Preventieadvies;
 • Efficiënte administratie;
 • Flexibiliteit en keuze uit uiteenlopende dekkings- en kortingsvormen.

Wagenpark werknemers

Truckpolis levert ook verzekeringsoplossingen en verwante diensten voor privé-auto’s van werknemers door middel van wagenparkverzekeringen voor het personeel.

Dankzij deze collectiviteit kan een werknemer via de werkgever zijn auto verzekeren, terwijl de werkgever niet belast wordt met de administratie hiervan.

Het verzekeren van een motorrijtuig met een collectief contract via de werkgever kent de volgende voordelen voor de werknemer:

 • Scherpe premie;
 • Gunstige condities;
 • Snelle en efficiënte schadeafhandeling.

Ook hebben werknemers de mogelijkheid om een motorrijtuig van een gezinslid via het contract te verzekeren.

Aanvullende dekkingen

Een ongevallen-inzittendenverzekering voor al het personeel dat gebruik maakt van uw wagenpark, is sterk aan te bevelen. Het bedrijf is immers verantwoordelijk als een medewerker onder werktijd een ongeluk krijgt.

Dankzij de ongevallen-inzittendenverzekering is de betrokkene altijd zeker van een schadevergoeding.

Met een verhaalsrechtsbijstandsverzekering heeft u recht op deskundige hulp als een ongeval dreigt uit te lopen op een rechtszaak. Ook die aanvullende verzekering is het overwegen waard.

Binnen dit kader wijzen wij u ook op de WEGAM-polis, een specifieke aansprakelijkheidsverzekering.

Premiefactoren

De premie wordt afgestemd op de samenstelling van uw wagenpark, het soort vervoer, het vervoersgebied en het schadeverloop.

Elke verzekeraar hanteert een eigen kortingsregeling die kan variëren van 15% tot 40% korting op de individuele tarieven. Een paar voorbeelden van kortingsregelingen zijn:

 • Collectieve bonus-/malusregeling
 • Afkoop no-claim regeling
 • No-claim regeling
 • Restitutieregeling
 • Winstdelingsregeling

Risk Management

Voor een verzekeraar is het van belang dat u maatregelen treft om schade zoveel mogelijk te beperken.

 • Anti-slipcursussen
 • Beveiligingsinstallaties
 • Preventie

Truckpolis voordelen

 • Persoonlijk advies
 • Deskundige uitleg
 • Persoonlijk betrokken
 • Vele jaren ervaring
 • Collectiviteitskortingen
 • Schadepreventie
 • Een eigen Truckpolis-App

De beste prijs/kwaliteit verhouding!

wij vergelijken de producten, de polisvoorwaarden en kwaliteit van dienstverlening van verschillende verzekeraars.

De mogelijkheden voor uw vervoersmiddelen samen doornemen?

Neem voor meer informatie contact met ons op. Ons telefoonnummer is 0852730777. Ook zijn wij bereikbaar via het contactformulier op onze website.

Benieuwd naar uw voordelen?

Neem vandaag nog contact op met één van onze teamleden dan zorgen we direct voor een afspraak.

Contact opnemen

Heeft u als transportondernemer behoefte aan een totaaloplossing betreft risicobeheer? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag vooruit.

De wagenparkverzekering vergoedt schade aan wagenparken van personen-, bestel-en/of vrachtauto’s en motoren.

Truckpolis levert verzekeringsoplossingen en aanvullende producten en diensten voor bedrijven met wagenparken in eigendom of lease.