[dsm_typing_effect typing_effect=”Meer dan alleen verzekeren !” before_new_line=”off” after_new_line=”off” typing_speed=”75ms” typing_backspeed=”74ms” typing_backdelay=”2000ms” typing_shuffle=”on” typing_cursor_color=”rgba(255,255,255,0)” _builder_version=”4.6.5″ _module_preset=”default” header_level=”h6″ header_font=”Architects Daughter||on||||||” header_text_color=”#ffffff”][/dsm_typing_effect]

Trailerverzekering

Trailerverzekering; dé verzekering voor uw bedrijf?

Wanneer u werkt binnen de logistieksector, dan heeft u ongetwijfeld al eens gehoord of gelezen over de trailerverzekering. Het is een verzekering die met name geschikt is voor bedrijven die werken met containers, trailers, opleggers en aanhangers die geleend of gehuurd worden van andere bedrijven. Wanneer er schade ontstaat aan het gehuurde materieel, dan bent u in de meeste gevallen aansprakelijk. In sommige gevallen kan de prijs flink oplopen, zeker bij diefstal, verlies of ernstige beschadiging.

Is de trailer verzekering de juiste verzekering voor uw bedrijf? Dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo is de lading niet verzekerd bij een trailerverzekering. Ook is het belangrijk dat u kiest voor een verzekering die bij u past.

Benieuwd naar uw voordelen?

Neem vandaag nog contact op met één van onze teamleden dan zorgen we direct voor een afspraak.

Wat is er verzekerd bij een trailer verzekering en wat niet?

Bij een trailerverzekering zijn alle opleggers, aanhangers, trailers en containers verzekerd die door uw bedrijf gebruikt worden. Zij zijn verzekerd bij schade, diefstal en verlies. Uiteraard is het goed om de polis even rustig door te nemen, want er zijn bijzondere gevallen waarin geen dekking is. Zoals bij opzettelijke schade uiteraard; in zulke gevallen keert immers geen enkele verzekering uit.

Wat is er nou écht niet verzekerd bij een trailerverzekering waar u echt rekening mee moet houden? De lading. De vracht/lading die vervoerd wordt, is niet gedekt door de trailerverzekering. Daar zijn andere verzekeringen voor. Aangezien u die verzekeringen ook gewoon direct bij ons af kunt sluiten, kunt u alles bij ons onderbrengen wanneer u dit wilt. Wel zo makkelijk. Helemaal omdat we altijd samen met u kijken naar wat het beste bij uw bedrijf past. Zo heeft u één partner voor uw bedrijf.

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht wanneer u alleen een trailer verzekering af wilt sluiten. Dat kan tijdelijk zijn, voor een incidentele situatie, maar u kunt ook direct een langere periode afsluiten zodat u de komende maanden gewoon met uw opleggers, aanhangers, containers en trailers kunt rijden, ook wanneer ze niet van u zijn.

Is een trailer verzekering noodzakelijk?

Hoewel de trailerverzekering in de meest gevallen niet verplicht is, betekent dit niet dat een trailer verzekering niet verstandig is voor uw bedrijf. Een ongeval zit namelijk in een bijzonder klein hoekje. Dat kan een aanrijding zijn bij het achteruit inparkeren, brand, diefstal of zelfs verlies van een aanhanger, trailer, oplegger of aanhanger. Aangezien de waarde van dit materiaal bijzonder hoog is, lopen de kostenposten ook direct flink op. Zelfs bij kleine schade, want de reparaties lopen vaak flink op.

Ook moet er in de meeste gevallen vervangend materiaal geregeld worden, omdat het transport alsnog in goede banen geleid moet worden. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Let er goed op dat u aanvullende verzekeringen af kunt sluiten met extra dekkingen. Dit kan handig zijn voor uw bedrijf wanneer u extra dekking nodig heeft.

Welke trailerverzekering is geschikt voor uw bedrijf?

Er zijn tal van verzekeringen die u af kunt sluiten voor uw bedrijf. Lang niet elke verzekering past echter bij de werkzaamheden van uw bedrijf. Wanneer u verschillende verzekeringen afsluit zonder dat hier een specialist bij komt kijken voor advies, is de kans op problemen groot. Zo kunt u premie betalen voor verzekeringen die u nooit zal gebruiken, heeft u dubbele dekkingen of blijft een belangrijk gedeelte van het bedrijf buiten dekking. Dat zou het geval zijn wanneer u een trailerverzekering afsluit, maar geen overige verzekeringen. Wordt de volledige lading gestolen, maar blijft de trailer gewoon staan? Dan heeft u nergens recht op, want de vracht zelf is niet verzekerd.

Dat is waarom we onze klanten vooral aanraden om contact met ons op te nemen. Wij zijn niet zomaar een intermediair wegvervoer. Integendeel; wij hebben een achtergrond in de logistiek- en transportsector. Wij weten wat er speelt binnen uw bedrijf, wij begrijpen wat u doet en we weten wat u nodig heeft. Op die manier kunnen we u altijd de diensten en verzekeringen aanbieden die echt passen bij uw onderneming.

In het geval van transportverzekeringen en trailerverzekeringen is het belangrijk om te kijken naar wat u precies doet, wat u nodig heeft en welk budget beschikbaar is om verzekeringen af te sluiten, die u kunnen behoeden voor een financiële strop. Aangezien we u altijd een aanbod op maat doen, kunt u altijd rekenen op maatwerk. Ook betekent dit dat we altijd de scherpste prijzen aan kunnen bieden, omdat we geen onnodige extra’s in onze verzekeringen verwerken. Zo weet u dat we experts zijn op het gebied van transport.

Kan ik ook zonder een trailer verzekering?

Trailer verzekeringen zijn in de meeste gevallen niet verplicht. Of u echt een trailerverzekering nodig heeft, dat is afhankelijk van de aard van uw bedrijf. Leent of huurt u met regelmaat trailers, opleggers, aanhangers of containers van andere bedrijven? Dan is het zeker aan te raden om een verzekering af te sluiten. Wanneer er iets gebeurt, weet u namelijk zeker dat u niet direct in de problemen komt. Wij zorgen ervoor dat de schade gedekt wordt immers.

Maakt u bijzonder vaak gebruik van geleend of gehuurd materieel, dan raden we u sterk aan om naar de trailer verzekeringen te kijken. De reden hierachter is eenvoudig; er wordt bijzonder vaak schade gemeld die voortkomen uit het rijden op de weg of parkeerschade. In beide gevallen is het makkelijk om een trailer te beschadigen. Ook worden aanhangers, opleggers en containers met regelmaat gestolen. Gebeurt dit wanneer u deze huurt en bent u niet verzekerd? Dan draait u zelf voor de kosten op en dat is vaak aanzienlijk meer dan u kunt betalen uit uw reserveringen.

De juiste verzekeringen voor uw bedrijf

Elk bedrijf is uniek. Dat betekent dat de behoefte in elke onderneming anders is. Dat geldt voor veel sectoren, maar binnen de logistiek en transportsector zijn de verschillen tussen de bedrijven bijzonder groot. Juist dat maakt het belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste diensten en verzekeringen kiest voor uw bedrijf. Verzekeringen voor het transport van de uw eigen goederen en transporten voor klanten; verzekeringen voor de opgeslagen goederen en uiteraard verzekeringen voor het materieel dat u gebruikt. Uw eigen materieel of materieel dat geleend of gehuurd is van andere bedrijven.

Daarom kijken we altijd samen met u naar wat u precies doet binnen uw bedrijf en welke werkzaamheden op dagelijkse basis verricht worden. Aan de hand daarvan kunnen we samen met u een selectie maken uit ons complete aanbod. Bij ons kunt u namelijk veel meer regelen dan alleen verzekeringen. Wij zijn uw complete aanbieder zodat u gewoon aan het werk kunt met wat u moet doen. Maar u kunt uiteraard ook bij ons terecht wanneer u alleen een trailerverzekering af wilt sluiten.

Direct een trailerverzekering afsluiten

Rijdt u met regelmaat met geleende of gehuurde containers, aanhangers, opleggers of trailers? Of bent u van plan om dit op korte termijn te doen en wilt u er zeker van zijn dat u geen risico loopt wanneer u het materieel beschadigd of de trailer zelfs gestolen wordt? Kijk dan vandaag nog naar onze trailerverzekeringen.
Kunt u niet direct vinden wat u zoekt of wilt u dat we samen met u naar de mogelijkheden kijken die passen bij uw bedrijf? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op zodat we u direct persoonlijk verder kunnen helpen. Op die manier kunt u met een gerust hart de weg op.

Geen zorgen over je risico en verzekeringen met Truckpolis

Neem vandaag nog contact op dan zorgen we direct voor een afspraak.

Contact opnemen

Heeft u als transportondernemer behoefte aan een totaaloplossing betreft risicobeheer? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag vooruit.

Peter van 't Klooster

Specialist risicobeheer transport & logistiek

 

085 - 273 07 77

Bereikbaar maandag t/m zaterdag tussen 9:00 en 17:00

24/7 Hulplijn voor calamiteiten. Bij schade en pech zijn wij buiten kantoortijden bereikbaar op onze 24/7 hulplijn: +31(085) 902 77 88

    Bestand uploaden: (jpg/jpeg/png/gif/pdf/doc/docx)