Transportverzekering ; dé verzekering voor uw bedrijf?

Transportverzekering

De juiste transportverzekering maakt het verschil

Wanneer u goederen vervoert, dan wilt u er gewoon voor zorgen dat het transport op de juiste manier geregeld wordt; tegen een aantrekkelijke prijs en vooral gewoon op tijd. Dat is het beste uitgangspunt. Helaas is dat lang niet altijd zo vanzelfsprekend als het klinkt en daarom wordt er vaak gekozen voor een transportverzekering. Met een transportverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken om de goederen en kunt u gewoon doen wat u doet: goederen vervoeren voor uzelf of voor uw klanten.

Het belangrijkste is dat u een transportverzekering kiest die bij u past. Maar hoe doet u dat nou eigenlijk en waarom is de transportverzekering zo belangrijk voor u als vervoerder? Wij helpen u graag verder met de juiste informatie en advies op maat. Wilt u dat we direct met u meekijken naar wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf? Neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op.

Benieuwd naar uw voordelen?

Neem vandaag nog contact op met één van onze teamleden dan zorgen we direct voor een afspraak.

Geen zorgen met een transportverzekering

Een goede transportverzekering is belangrijk. Zelfs wanneer u zeer zorgvuldig bent, nauwkeurig werkt en voorzichtig rijdt, kunnen uw goederen tijdens het transport beschadigd raken. En ook met alle mogelijke voorzorgsmaatregelen is diefstal niet uit te sluiten. U wilt problemen echter wel graag voorkomen, zelfs wanneer het risico klein is. Wat zou de schadepost zijn wanneer de goederen beschadigd raken die op dit moment op de weg zijn in de naam van uw bedrijf?

De kans is groot dat de gezamenlijke waarde verrassend hoog is. En de kans is ook groot dat u nu ineens goed inziet waarom een transportverzekering handig is. Niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor bedrijven met bijvoorbeeld één vrachtwagen op de weg. Ook dan kan een schadepost namelijk een nekslag betekenen.

Voor veel van onze klanten is een transportverzekering vooral een prettig idee. Geen zorgen over de waarde van de goederen op de weg, gewoon kunnen doen waar u en uw chauffeurs goed in zijn en het transport regelen voor uw bedrijf, andere bedrijven of klanten. Zoals de bedoeling was toen u het bedrijf oprichtte of uw eerste vrachtwagen of bestelbus kocht. U wilt de aandacht kunnen richten op wat belangrijk is voor uw bedrijf, werknemers en klanten; wij regelen de rest graag voor u.

De juiste verzekering uitkiezen

Wanneer het gaat om een goede verzekering, dan gaat het om een verzekering die bij u past. Ongeacht of dit zakelijk of particulier is. Wanneer u een vervoersbedrijf heeft of met regelmaat transporten regelt, dan is een passende verzekering helemaal wenselijk. Enerzijds omdat de dekking moet passen bij uw bedrijf en werkzaamheden, anderzijds omdat u niet te veel wilt betalen aan premie. Het is immers wel de bedoeling dat de verzekering in uw voordeel werkt.

Als ervaren partner in de transportindustrie, weten we bijzonder goed dat elk bedrijf in deze sector uniek is. We weten ook dat standaardoplossingen meestal de plank misslaan, omdat zij geen rekening houden met de behoefte van uw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een groeiende onderneming met een steeds verder toenemend aantal transporten. Of een bedrijfje met één vrachtwagen en incidentele transporten naar of vanuit het buitenland.

Onze klanten roemen regelmatig onze ervaring in de transportbranche. We zijn niet zomaar een intermediair of een dienstverlener; wij zijn mensen met dezelfde achtergrond als u heeft. Wij weten wat belangrijk is in de transportsector, wij weten waar u dagelijks mee bezig bent en we staan altijd klaar om u verder te helpen. Niet alleen met verzekeringen, maar ook met tal van andere diensten waar u direct gebruik van kunt maken. Uiteraard kijken we graag samen met u naar wat praktisch is voor uw bedrijf en wat binnen uw budget valt.

Vandaag nog een verzekering voor uw transport regelen

Heeft u op dit moment nog geen transportverzekering of bent u op zoek naar een intermediair wegvervoer die wel weet wat er speelt in de transportsector en die met u meedenkt? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. Met onze verzekeringen en diensten weet u zeker dat u altijd met een gerust hart de weg op kunt. Ook wanneer de vracht een bijzonder hoge waarde heeft. Wanneer u contact met ons opneemt, kijken we samen naar uw bedrijf en transporten, zodat we u een aanbod op maat kunnen doen. Bijvoorbeeld voor alleen een verzekering, of wellicht verschillende diensten die relevant zijn voor uw bedrijf. Zo kunt u rijden en laat u de rest gewoon aan ons over.

Benieuwd naar uw voordelen?

Neem vandaag nog contact op met één van onze teamleden dan zorgen we direct voor een afspraak.

Contact opnemen

Heeft u als transportondernemer behoefte aan een totaaloplossing betreft risicobeheer? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag vooruit.

Er zijn veel redenen waarom een transportverzekering een goede keuze is. De voornaamste reden is dat onvoorziene omstandigheden kunnen zorgen voor enorme schade. Ook wanneer het volledig buiten uw schuld om is. Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken in het verkeer, zien we diefstal van goederen uit auto’s en vrachtwagens, en kan een zeer klein foutje al bijzonder grote gevolgen hebben. Dat is de reden waarom veel ondernemers kiezen voor de transportverzekering.

Zonder verzekering kan een probleem of ongelukje ervoor zorgen dat uw bedrijf met een enorme kostenpost komt te zitten. Een kostenpost die lang niet altijd gedekt kan worden door de aanwezige middelen in uw bedrijf. Dat kan het einde van uw bedrijf betekenen.

Veel startende ondernemers laten de meeste verzekeringen liggen tot op een later moment waarop er meer budget beschikbaar is. En vergeten het vervolgens alsnog. In het geval van de transportverzekering is dat geen verstandige keuze. Tijdens transporten kan er namelijk veel verkeerd gaan. Veel schademeldingen bij verzekeraars hebben dan ook betrekking op transport. Aangezien vervoerders vaak een beperkte aansprakelijkheid in hun voorwaarden opnemen, levert transportschade altijd veel zure gezichten op. Dat kunt u zelf voorkomen.

Met een transportverzekering is de volledige inhoud van uw bedrijfsauto of vrachtwagen verzekerd. Dat geldt dus niet alleen voor goederen. Het geldt ook voor materialen en gereedschappen die aanwezig zijn in de bedrijfswagen. Praktisch, want dat betekent dat alles gedekt is wanneer er ingebroken wordt tijdens het transport (bijvoorbeeld op een parkeerplaats) of wanneer de inhoud beschadigd raakt tijdens abrupt remmen of een onverwachte stuurmanoeuvre. Er hoeft immers echt niet veel te gebeuren om gereedschap, machines, materiaal of goederen te beschadigen. Zelfs niet wanneer u alle aandacht besteed heeft aan het laden.

Met een transportverzekering bent u zeker van uw zaak. U weet daarnaast zeker dat u geen ‘beperkte aansprakelijkheid’ neer hoeft te leggen bij uw klant. Een prettig idee, zeker wanneer u regelmatig voor bepaalde klanten rijdt en deze klanten ook graag in de toekomst aan wilt houden. Met onze transportverzekering bent u zeker op weg en zeker van uw zaak.

Welke transportverzekeringen het beste bij u passen, dat is afhankelijk van uw bedrijf. De beste transportverzekering is altijd de verzekering die past bij de aard van uw werkzaamheden en het vervoer dat u regelt binnen uw onderneming. Wij begrijpen als geen ander dat de aard van uw vrachten varieert. Ook weten we dat er risico’s zijn, ook wanneer u alle mogelijke voorzorgsmaatregelen treft tijdens uw transport. Daarom kijken we in alle situaties graag met u mee, zodat we een goed beeld hebben van de opties, de kosten en het budget dat u vrij kunt maken voor goede verzekeringen.