Goederentransportverzekering; dé verzekering voor uw bedrijf?

Goederentransportverzekering

Een goederentransportverzekering voor uw onderneming afsluiten

Wanneer u te maken heeft met de opslag van goederen, transporten, laden en lossen van goederen, materialen en andere producten, dan komen hier tal van verzekeringen bij kijken. Logisch, want u wilt niet opgezadeld worden met een enorme financiële strop wanneer er een keer iets verkeerd gaat. Ook wanneer u tal van voorzorgsmaatregelen treft, protocollen volgt en alleen geschoold personeel inzet, dan kan het verkeerd gaan. Bijvoorbeeld door een heftruck die een eigen leven gaat leiden. Of stormschade waardoor de opslag nat wordt. Of wat te denken van een faillissement waardoor u niet meer bij de opgeslagen spullen kunt zonder deze vrij te kopen?

De goederentransportverzekering is niet alleen handig. In sommige gevallen (CIF- en CIP-leveringen) is de verzekering zelfs verplicht. Ook is dit een goede manier om klanten over de streep te halen. Maar hoe zit het nou eigenlijk met de goederentransportverzekering, wat is het verschil met een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering en hoe vindt u de verzekering die het beste bij uw bedrijf past? Wij leggen het graag uit. Wilt u direct weten wat de beste opties zijn voor uw onderneming? Dan kunt u ook gewoon vrijblijvend contact met ons opnemen zodat we samen kunnen kijken naar wat u eigenlijk nodig heeft.

Vandaag al een goederentransport verzekering afsluiten?

Is een goederentransportverzekering iets voor uw bedrijf? Dan helpen we u graag bij het vinden van de verzekering die bij u past. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of kijk eens op de website naar ons aanbod. Naast de goederentransportverzekering hebben we uiteenlopende andere diensten waarmee we u verder kunnen helpen. Op die manier kunt u alle aandacht richten op uw bedrijf en regelen wij de rest achter de schermen.

Onze goederentransportverzekering heeft uiteraard dekking in Nederland en in het buitenland. Wij hebben veel ervaring in de transportsector en weten daarmee ook wat er speelt. We begrijpen waar u mee bezig bent. Ook bedrijven die uitsluitend in Nederland opereren, zien af en toe buitenkansjes over de grens of moeten lossen of laden nét buiten Nederland. Wij zorgen ervoor dat u gewoon kunt doen wat u moet doen; wij regelen de rest. Met onze goederentransportverzekering weet u zeker dat de waarde altijd verzekerd is.

Naast dat een goederentransportverzekering in het geval van CIF- en CIP-leveringen verplicht is, is dit tevens een goede manier om klanten binnen te halen. Wanneer uw concurrenten geen goederentransportverzekering aan kunnen tonen en u kunt dit wel, dan zal de klant eerder voor u kiezen omdat het risico veel kleiner is.

Diefstal, beschadigingen of verlies van goederen en producten is namelijk nooit uit te sluiten. U kunt nog zoveel sloten op deuren hangen, personeel scholen en waarschuwen en al het materiaal dagelijks controleren; het kan altijd verkeerd gaan. Wanneer het gaat om goederen of producten met een hogere waarde, dan kan dit direct een enorme schadepost betekenen.

Wij weten dat u hier niet dagelijks mee bezig wilt zijn. U wilt de werkzaamheden kunnen verrichten waar u uw geld mee verdient. Dat is waarom wij altijd verzekeringen op maat aanbieden. Ook wanneer het gaat om een goederentransportverzekering of een transportverzekering. Elk bedrijf is uniek en dat betekent dat een verschil in behoefte een aangepaste verzekering betekent. Dat is precies waarom wij graag samen met u naar de mogelijkheden kijken. Het is ook direct waarom we uiteenlopende diensten aanbieden. Op die manier weten we namelijk altijd zeker dat we u exact kunnen bieden wat u nodig heeft in uw bedrijf.

Heeft u geen CIF- of CIP-leveringen? Dan kan dit betekenen dat een goederentransportverzekering niet verplicht is voor uw bedrijf. Dit betekent echter niet dat u hier niet naar hoeft te kijken. Vaak wordt gedacht dat een goederentransportverzekering alleen handig is wanneer u goederen met een enorme waarde op moet slaan, moet laden of lost. Dat is niet het geval. Ook bij veel goederen met een lagere waarde kunnen de kosten bij verlies, beschadiging of diefstal hoog oplopen. Zeker wanneer u geen enkele verzekering heeft die dekking biedt in deze gevallen.

Heeft u wel verzekeringen maar weet u niet zeker hoe het met de dekking zit? Ook dan is het goed om hier eens goed naar te kijken. Verzekeringen die toegespitst zijn op vervoersbedrijven zijn de verzekeringen die de dekking bieden die u nodig heeft. Als ervaren partner in de branche weten we precies waar wij op moeten letten en welke aanbevelingen we u kunnen doen om een aanbod op maat te doen voor uw bedrijf.

De goederentransportverzekering is daarnaast een goede keuze voor startende bedrijven, dynamische bedrijven die de mogelijkheid willen hebben om snel te schakelen en bedrijven die regelmatig een flinke waarde aan goederen in opslag hebben of gaan vervoeren. Wilt u weten of de goederentransportverzekering een goede optie is voor uw bedrijf? Vul dan het contactformulier op de website in, zodat we direct samen met u kunnen kijken naar de opties die er zijn en wat precies bij uw bedrijf past.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is een goederentransportverzekering niet hetzelfde als een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering. Bij de laatste verzekering gaat het namelijk uitsluitend om de aansprakelijkheid van de vervoerder zelf. Bij een goederentransportverzekering gaat het om de spullen die opgeslagen zijn, gelost en geladen en/of vervoerd worden. De goederentransportverzekering geldt dus ook voor de producten, goederen en materialen die opgeslagen zijn voor of door klanten.

De goederentransportverzekering is dus meer dan alleen een zekerheid voor uw bedrijf. Het is de garantie dat de goederen, materialen en producten in goede handen zijn bij uw bedrijf. U hoeft ook niet terug te vallen op uitsluitingen of beperkte aansprakelijkheid wanneer het gaat om verlies of beschadiging van de opgeslagen spullen. Gaat het een keer mis bij het lossen of laden, om welke reden dan ook? Ook dan stappen wij voor u in en zorgen we ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Er zijn tal van verzekeringen, vaak met lange namen – of nog langere namen. Dat maakt het niet makkelijker voor u. Zeker niet wanneer u niet precies weet wat u nodig heeft binnen uw onderneming. Bent u vervoerder of juist het bedrijf dat de opslag regelt; of bent u beide? In dat geval is het goed om de verzekeringen met elkaar te vergelijken. Hierbij is het vooral belangrijk om te kijken naar de dekking en premie.

Dat is een lastige klus, dat geven we grif toe. Daarom kunt u er ook voor kiezen om direct contact met ons op te nemen. U laat ons weten wat uw werkzaamheden zijn en wat uw bedrijf precies doet. Vervolgens kijken we samen met u naar de verzekeringen die handig kunnen zijn voor u, waarbij we uiteraard proberen binnen uw budget te blijven. Zo krijgt u altijd service op maat. Wij begrijpen namelijk heel goed dat u het liefst gewoon verder gaat met waar u goed in bent. Daarom regelen wij graag de rest voor u én zijn we altijd bereikbaar zodat we u altijd binnen afzienbare tijd verder kunnen helpen.