Schadepreventie & opleiding

Preventie & Opleidingen

Schadepreventie is de manier waarop Truckpolis.nl het verschil maakt. Truckpolis biedt namelijk niet alleen advies over verzekeren, maar ook voor preventie. Dit levert klanten een grotere verkeersveiligheid op en een meer beheersbare schadelast.

Een schadesituatie binnen een transportbedrijf kan grote financiële gevolgen met zich mee brengen. Een goed preventiebeleid kan u helpen de directe en indirecte kosten van een schade te voorkomen of te beperken. Truckpolis geeft ondernemers advies over preventie door hen inzicht te geven in oorzaken en frequentie van schadegevallen in het bedrijf. Aanvullend heeft Truckpolis een trainingsprogramma samengesteld om klanten en hun werknemers bij te staan op het gebied van preventie.

In een steeds complexere wereld waar hoge eisen aan kwaliteit worden gesteld, heb je te maken met de overheid, werknemers, consumenten, afnemers en toeleveranciers. Ook al heb je je zaken goed voor elkaar, de kans dat je van verschillende kanten geconfronteerd wordt met een schadeclaim neemt alleen maar toe.

Hoe is de werkwijze?

Ieder advies start met een analyse van schade-oorzaken en schadefrequentie binnen het wagenpark. Op basis van deze analyse worden in overleg met de ondernemer adviezen geformuleerd. Dit kan in de vorm van beleidsmatige aanpassingen, technische aanpassingen en/of trainingen voor werknemers. Doel van alle genomen maatregelen is te komen tot een verlaging van de schadefrequentie en een lagere schadelast.

Code 95 voor chauffeurs

Chauffeurstrainingen kunnen onder Code 95 worden aangeboden. Daartoe is een uitgebreid aanbod aan trainingen beschikbaar. De insteek van deze trainingen is altijd gericht op veilig werken, duurzame inzetbaarheid en schadepreventie.

Trainingen voor overige medewerkers

Naast trainingen voor chauffeurs worden ook opleidingen aangeboden voor planners. Een goede samenwerking met de chauffeurs en hun klanten start bij een goede planner, die met gevoel voor nuance kan communiceren. Ook voor loodsmedewerkers worden passende opleidingen aangeboden.

Masterclass voor de ondernemer

Ook voor de ondernemer zelf is het goed om up-to-date te blijven. Tijdens onze zesdaagse Masterclass komen onderwerpen aan de orde die de ondernemer direct raken. Denk hierbij aan sessies over Leidinggeven, Financieel beleid en Communicatie. 

 

Workshops

Veiligheidsbewustzijn kan worden aangewakkerd door het organiseren van workshops. Onderwerpen voor workshops kunnen o.a. zijn: drank, drugs en medicijnen, schadepreventie, lading zekeren of andere actuele onderwerpen.

 

Gecertificeerde trainingen

Om de klanten op de juiste wijze te kunnen trainen is het opleidingsbedrijf van Truckpolis zowel CCV als SOOB gecertificeerd. Daarnaast houden de trainers hun kennis up-to-date door ook zelf een trainingsprogramma te doorlopen.

Voor meer informatie over schadepreventie of opleidingen kunt u contact opnemen met uw adviseur bij Truckpolis.

Klacht of compliment?

Graag vernemen wij van u of u tevreden bent met onze dienstverlening. Wij stellen het op prijs als u dit aan ons meldt.

Benieuwd naar uw voordelen?

Neem vandaag nog contact op dan zorgen we direct voor een afspraak.

Contact opnemen

Heeft u als transportondernemer behoefte aan een totaaloplossing betreft risicobeheer? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag vooruit.

Peter van 't Klooster

Specialist risicobeheer transport & logistiek

 

085 - 273 07 77

Bereikbaar maandag t/m zaterdag tussen 9:00 en 17:00

24/7 Hulplijn voor calamiteiten. Bij schade en pech zijn wij buiten kantoortijden bereikbaar op onze 24/7 hulplijn: +31(085) 902 77 88

    Bestand uploaden: (jpg/jpeg/png/gif/pdf/doc/docx)