[smartslider3 slider=3]

Een cyberrisicoverzekering afsluiten met Truckpolis

Door een cyberrisicoverzekering af te sluiten dekt u zich in tegen cyber risico’s. Een bedrijfsdekking voor cyberrisico’s zal op korte termijn net zo normaal zijn als een brand- of aansprakelijkheidsverzekering.

Truckpolis helpt u de juiste cyberrisico verzekering te kiezen voor uw onderneming. Met de verzekering krijgt u in ieder geval schade vergoed en bent u verzekerd tegen deze moderne risico’s. Wij zorgen voor een persoonlijke aanpak met korte lijnen. Zo helpen we u aan een verzekering die perfect aansluit op risico’s die u met uw onderneming loopt, tegen gunstige algemene voorwaarden.

Deskundig advies over het afsluiten van een cyberrisicoverzekering

Als kleinschalige onderneming zorgt Truckpolis voor een bijzonder persoonlijke samenwerking. Bij ons bent u verzekerd van diverse voordelen:

 • Deskundig advies, juridische hulp en een vrachtwagen verzekering op maat verwachten;
 • Vele jaren ervaring en veel kennis in huis;
 • Persoonlijke en betrokken aanpak;
 • Korte communicatielijnen;
 • Snel melding maken via de alarmlijn in onze app.

Het belang van een cyberrisico verzekering

Inbraak op ICT-systemen, verlies van bedrijfsgegevens: data-inbraak vormt een fors financieel risico voor alle bedrijven. Liefst 98 procent van de ondernemers krijgt te maken met enige vorm van hacking, systeeminbraak, DDoS aanvallen, verlies van een usb-stick met data of data verlies door een menselijke fout, gegevens diefstal en cyber-aanvallen.

De bedrijfscontinuïteit kan net zo goed door cyberrisico’s in gevaar komen als door een brand of diefstal. De kosten van cyberincidenten lopen in Nederland nu al in de miljarden euro’s per jaar. Verzekeraars zullen de komende jaren in rap tempo cyberverzekeringen ontwikkelen en op de markt brengen.

Wat wordt er verzekerd bij een cyberrisicoverzekering?

Diverse verzekeraars bieden verschillende cyberrisicoverzekeringen aan. Vaak zijn deze verzekeringen modulair opgebouwd.

Hieronder vindt u een (niet-volledige) opsomming van de belangrijkste risico’s:

1. Systeeminbraak (kosten)

Deze module dekt de eigen kosten als gevolg van inbraak op uw systemen of data:

 • Kosten forensisch onderzoek
 • Kosten communicatie met klanten, toezichthouders, justitie, creditmaatschappijen e.a.
 • Kosten extra klantenondersteuning, bijvoorbeeld via een call centre
 • Kosten crisismanagement, reputatieherstel en pr-campagnes

2. Privacy

Deze module dekt de gevolgen van gestolen privacygevoelige gegevens:

 • Kosten onderzoek door bijv. justitie of creditcardmaatschappijen
 • Claims van individuele personen
 • Boetes opgelegd door toezichthouders, of andere verplichte vergoedingen

3. Digitale aansprakelijkheid

Als uw website of e-mail onbedoeld het auteursrecht schendt, laster verspreidt of een virus bevat, dekt deze module de hieruit voortvloeiende schade af.

4. Hacking

Deze module dekt de schade, veroorzaakt door hackers:

 • Reparatie, vervanging of herstel van websites, programma’s of data
 • Kosten gestolen software of data
 • Kosten onderzoek en advies in systeembeveiliging
 • Kosten forensisch onderzoek naar de oorzaak van een hacking

5. Afpersing

Deze module beschermt u tegen de schade van hackers die uw website of data gijzelen. U krijgt bijstand van security-adviesbureau NetDiligence en eventueel betaald losgeld wordt vergoed.

6. Omzet verlies door cyberaanvallen

Als een DDoS-actie of andere aanval op uw computersystemen leidt tot omzetverlies, bijvoorbeeld door uitval van een webwinkel, is dit gedekt onder deze module.

Hulp bij hacking, dataverlies en andere incidenten

Snel en doelgericht reageren op dataverlies, hacking of cyberaanvallen beperkt de schade. Zodra u een inbreuk meldt, staat een team van ervaren professionals voor u klaar. Zij helpen u databases en websites te repareren, belanghebbende te informeren en juridische kosten te beperken.

Wij zijn een specialist op het gebied van bedrijfsverzekeringen en risicobeheer specifiek voor de transportondernemer en zijn/haar bedrijf.

Voor wie is een cyberrisico verzekering bedoeld?

Cyber risico verzekeringen zijn op dit moment vooral interessant voor bedrijven die in sterke mate afhankelijk zijn van ICT-systemen en/of veel gegevens beheren. Dat geldt voor zowel kleine als grote bedrijven. Een webwinkel beschikt bijvoorbeeld al gauw over duizenden contacten.

Online verkoop van producten en diensten is nu al goed voor 65,9 miljard euro per jaar, bleek onlangs uit onderzoek van een aantal brancheverenigingen, waaronder het Verbond. Naar verwachting neemt dat binnen een paar jaar toe tot ruim 70 miljard euro.

Premiefactoren

De hoogte van de premie is afhankelijk van onder andere:

 • de hoogte van de verzekerde som
 • de dekking
 • genomen preventiemaatregelen
 • het soort bedrijf en de sector waarbinnen het bedrijf werkzaam is

Onze onafhankelijkheid is en blijft gewaarborgd. Dit in tegenstelling tot een adviseur van een bank of verzekeraar.

De beste cyberrisicoverzekering bestaat niet

Ieder bedrijf is anders en de risicobereidheid verschilt per ondernemer. Het is verstandig dat u zichzelf in de polisvoorwaarden verdiept en zich eens afvraagt wat uw risico kan zijn. Veel bedrijven zijn van mening dat ze het cyberrisico goed hebben afgedekt en geen verzekering nodig hebben.

Helaas blijkt dat meestal toch niet het geval. Het is daarom van belang dat u een voor u en uw bedrijf passende cyber risico verzekering afsluit. Wij ondersteunen u daar graag bij.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op. Truckpolis is telefonisch bereikbaar via 030 272 20 29, per e-mail en via het contactformulier op onze website.

Bekijk ook onze polisvoorwaarden.

Contact opnemen Bel direct: 030 - 272 20 29

Geïntresseerd in onze services?

Vraag direct een offerte aan. Wij komen er dan zo snel mogelijk bij u op terug!